«Академічна доброчесність як чинник професійного успіху»

1 травня 2023 році у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну для здобувачів освіти проведено семінар-практикум «Академічна доброчесність як чинник професійного успіху».

Спікером семінару виступила координатор Центру кар’єри, методист Старовойт Діана Олександрівна. Учасниками заходу були здобувачі освіти груп ОВ 9-10, В-1, ОП 3-4, М-1, М-2, ХМ-1, П-25, П 19-20.

Проблема дотримання академічної доброчесності учасниками освітнього процесу є актуальною в усьому світі, адже академічна доброчесність впливає і на кар’єрне зростання та розвиток у різних сферах діяльності.

Під час семінару здобувачі освіти дізнались про становлення академічної доброчесності у європейській культурі, було наголошено на основних принципах академічної доброчесності, правилах поведінки доброчесного здобувача, а також зосереджено увагу на наслідках недоброчесності у професійній діяльності.

Денисова Анастасія Володимирівна, завідувач методичного кабінету надала інформацію про Міжнародний день інтелектуальної власності, який щорічно святкують 26 квітня, оскільки це важливий захід, покликаний продемонструвати ті можливості та переваги, які стають доступними завдяки ефективному використанню прав інтелектуальної власності у сучасному швидко мінливому світі, який рухають цифрові технології

Практична частина семінару була спрямована на аналіз кейсів із ситуаціями недотримання доброчесності, які можуть виникнути під час професійної діяльності у сферах перукарського мистецтва, легкої промисловості, документознавства та комп’ютерних технологій. Здобувачі освіти активно висловлювали своє бачення вирішення запропонованих проблемних ситуацій.

За результатами семінару-практикуму було проведено тестування, у якому більшість здобувачів освіти показали високий рівень розуміння зазначеної теми.

Запрошуємо всіх активно долучатись до популяризації доброчесності як в освітньому процесі, так і у професійній діяльності!