Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

Війна та негативні соціальні наслідки, які вона спричинила, повністю змінили життя українського народу, а також збільшили різноманіття ризиків для базових прав громадян на життя, здоров’я і майно. Це стосується і сфери дорожнього руху та експлуатації транспорту, безпека якої зазнала додаткових загроз.

Враховуючи вразливість учасників дорожнього руху в період воєнного стану, вимушену необхідність мільйонів громадян України у переміщенні на автомобільному та іншому транспорті на значні відстані територією держави,  виникла необхідність вкотре нагадати про безпечне поводження на дорогах.

З цією метою 16 травня 2023 року в рамках 7 Глобального тижня безпеки дорожнього руху для здобувачів освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну була організована зустріч з працівниками Національної поліції т.в.о. старшого інспектора групи зв’язку з громадськістю полку патрульної поліції м. Біла Церква та Білоцеківського району сержантом поліції Вікторією Цвіркун і т.в.о. інспектора групи зв’язку з громадськістю полку патрульної поліції м. Біла Церква та Білоцеківського району сержантом поліції Аліною Довжик.

Фахівці нагадали про небезпеку дорожньо-транспортних пригод, розповіли про правила уникнення ДТП, види ДТП, дії свідка ДТП, пояснили причини дорожньо-транспортних подій.

Ця бесіда закцентувала увагу здобувачів освіти на захисті їхнього життя та здоров’я у процесі дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки.