День української писемності та мови – 2022

ХХІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Сьогодні, 09.11. 2022, на відзначення Дня української писемності та мови з 11:00 до 12:00 здобувачі освіти та викладачі Білоцерківського фахового  коледжу сервісу та дизайну взяли участь у традиційному Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності, проведеному Українським радіо. Студенти та учні працювали вдома (бо ж війна!), викладачі – в коледжі.

Тема «Твій дім» – зворушлива: про рідне помешкання, «його запах, теплий сонний дух книжкових полиць», про його беззахисність «під час великої біди», про здатність поміститися «до розмірів валізи»…

І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Після написання ХХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності здобувачі освіти – кращі знавці української мови  –  взяли участь у І етапі ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Враховуючи надскладну  ситуацію, пов’язану з жорстокою війною росії проти УКРАЇНСЬКОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, Конкурс було проведено дистанційно.

Результати  буде оголошено на сайті коледжу 14 листопада. Тоді ж, 14 листопада, буде оголошено також про результати І (загальноколеджанського)  етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який триває з 06 листопада.

Переможці матимуть честь представляти наш навчальний заклад в обласному етапі Конкурсів.

Побажаємо удачі всім : і тим, хто взяв участь у Конкурсах та написанні Радіодиктанту, і тим, хто з поважних причин не зміг!

Наша солов’їна мова лунає – Україна ПЕРЕМАГАЄ!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *