Науково-практична конференція

«Актуальні питання забезпечення якості освіти в умовах воєнного стану: проблеми, виклики та шляхи їх реалізації»

11 січня 2023 р. у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну відбулась науково-практична конференція «Актуальні питання забезпечення якості освіти в умовах воєнного стану: проблеми, виклики та шляхи їх реалізації». Мета проведення заходу: наукова комунікація щодо сучасних організаційно-методичних засад та питань реалізації практичного досвіду забезпечення якості освіти у професійній підготовці здобувачів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти в умовах воєнного стану.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась директор коледжу Степура Алла Олегівна, яка зазначила, що сучасний заклад освіти у своїй діяльності визначає провідним вектором якість освіти, а створення безпечного інноваційного науково-практичного освітнього середовища є питанням престижу керівництва та педагогів закладу.

Під час пленарного засідання було обговорено низку питань щодо викликів та можливостей якісної організації здобуття освіти у контексті ініціативи МОН України «Освіта 4.0: український світанок»; підготовки фахівців нової формації, які впевнено володіють цифровими навичками, відповідають потребам цифрової економіки та сучасному стилю життя. Було зосереджено увагу на особливостях формування та становлення здобувача освіти як громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, носія духовних і культурних надбань українського народу.

Головами циклових комісій було анонсовано проблематику секційних засідань за напрямами:

  • навчально-виробничий кластер як перспективна форма освітньої практики;
  • впровадження в освітній процес сучасних технологій Beauty Industry;
  • принципи, технології та методи цифрової дидактики;
  • формування ключових компетентностей та наскрізних умінь здобувачів освіти.

Атмосфера творчої співпраці сприяла конструктивному діалогу та обміну досвідом, а представлені доповіді спікерів дозволили кожному учаснику визначити для себе ефективні напрями професійного зростання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *