Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна!

22 січня 2024 року у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну з нагоди відзначення Дня Соборності України проведено ряд заходів «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна».

Мета заходів полягала у висвітленні подій, пов’язаних із проголошенням Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної республіки та формуванні національної свідомості учасників освітнього процесу.

На виховних годинах здобувачі освіти ознайомилися з історичним контекстом цього дня, закріпили розуміння своєї ідентичності, дізналися про періоди ставлення української соборності, провели паралелі між іншими періодами боротьби українців за свободу та незалежність. А студентський актив створив ланцюжок єдності в холі коледжу.

Для мешканців гуртожитку №1, вихователем Ніною Муковоз,  була організована Арт-акція на якій  кожен охочий мав змогу написати побажання своїй країні на патріотичному плакаті, який підготували здобувачки освіти групи ХМ-2 О. Алєксєєва та Я. Будан.

У бібліотеці коледжу оформлено книжкову виставку «Єдність дарує непереможність» з метою висвітлення героїчної боротьби та жертовності українців за соборність та незалежність України на прикладі героїчних вчинків видатних представників української нації. На виставці представлені книги, що свідчать про історичні події нашої держави від 1917 року і до сьогодення.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Пам’ятаймо, що лише в єдності дій та соборності душ ми зможемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України. Слава Україні!