Фокус на академічну доброчесність

У межах проведення Тижня академічної доброчесності у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну відбулась інформаційна акція «Фокус на академічну доброчесність».

Мета заходу спрямована на поширення у освітньому середовищі свідомості про значущість та вплив академічної доброчесності на якість освіти та наукових досліджень, сприяння вихованню етичних цінностей серед здобувачів освіти, підвищення уваги до типових порушень академічної доброчесності та їх можливих наслідків.

Під час проведення інформаційної акції відбувалось активне залучення здобувачів освіти до обговорення головних принципів академічної доброчесності, видів порушень та способів їх уникнення.

Попри велику кількість повітряних тривог та тривалого перебування в укритті коледжу, учасники інформаційної акції охоче долучались до інтерактивних завдань (ребуси, пошук слів), в яких були зашифровані основі принципи академічної доброчесності та види її порушень. Тривало також і обговорення тих термінів, які здобувачі освіти дізнавались вперше.

Додатково для здобувачів освіти встановлено скриньку довіру, завдяки якій вони можуть анонімно висловити свої думки та ідеї щодо удосконалення академічно доброчесного середовища у коледжі.

Триває і опитування серед здобувачів освіти на визначення рівня їх обізнаності з цієї теми, яке можна пройти за посиланням https://forms.gle/gRrMFYhczceeWXav7

Продовжуємо висвітлювати академічну доброчесність як невід’ємний складник освітнього процесу та забезпечувати підтримку моральних принципів у подальшій професійній діяльності.