Хабарництво в системі академічної доброчесності

В рамках проведення в коледжі «Тижня академічної доброчесності» 13 листопада, під керівництвом викладача економіки В. Цибок, для учнів групи П 19-20  відбувся семінар-тренінг «Хабарництво як одне із порушень академічної доброчесності».

Мета заходу полягала в підвищенні рівня академічної культури здобувачів освіти, популяризації принципів академічної доброчесності, зокрема у визначенні: факторів й причин, що спонукають учасників освітнього процесу бути причетними до хабарництва; наслідків та інструментів стримування його появи; боротьба та відповідальність за хабарництво в освітніх закладах тощо.

Хабарництво –  це комплексна, політична, соціальна, економічна та культурна проблема; це багатолике зло, яке приймає різноманітні форми й завдає шкоди. Але освітня сфера, враховувати стратегічні пріоритети, цілі та завдання, може й має стати лідером при впровадженні стандартів та норм для профілактики або боротьби з існуючим хабарництвом, тому що ментальність нації змінюється, в першу чергу, через освіту й виховання.