Христос Воскрес –  Воскресне Україна! Великодні листівки як зброя

Великдень – це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, а  й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують.

Сьогодні українці свято бережуть та відроджують  свої національні традиції. 02 травня 2024 року для  здобувачів освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну у вестибюлі гуртожитку №1 було оформлено виставку-вітання  великодніх листівок  «Христос Воскрес – Воскресне Україна!Великодні листівки як зброя». А  напередодні свята мешканці гуртожитку взяли участь у майстеркласі  із виготовлення  великодніх паперових виробів у техніці оригамі. Творчі робити студентів прикрасили Великоднє дерево – один із символів свята Воскресіння Христового.

На виставці були представлені репродукції листівок часів повстанської боротьби українців у лавах Української повстанської армії. Такі великодні листівки неабияк передають відчуття тієї епохи і залишаються актуальними і зараз, адже нагадують нам про те, що боротьба триває. Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році українці  продовжили цю візуальну традицію великодніх листівок на тему боротьби України за свою незалежність в сучасному контексті та форматах.

Найщиріші вітання з нагоди християнського свята Воскресіння Христового! Нехай Великдень принесе нам світло, довгоочікуваний мир та Перемогу!