Воркшоп «Молодіжний сленг – це розвиток чи деградація мови?»

04 травня 2023 року в Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну  в рамках Днів науки та творчості було проведено воркшоп «Молодіжний сленг – це розвиток чи деградація мови?».

У ХХІ столітті молодь, особливо підлітки, з метою вікового «самоствердження» починає вживати слова і слівця, що відрізняються від загальноприйнятої мовної норми. Тому вибір теми воркшопу був обумовлений бажанням розібратися у витоках такого різновиду мови, як молодіжний сленг, зібрати, записати і розтлумачити маловивчену лексику молодіжного сленгу, яка вражає своєю яскравістю, точністю і дотепністю.

На воркшопі було продемонстровано приклади синонімів українською мовою до сленгових слів, які ми часто можемо почути у розмовах молоді, але досі не розуміли, що вони означають. Присутні познайомились з молодіжною мовою нового часу та пройшли тестування, щоб визначити на скільки обізнані в  тенденціях розвитку молодіжного сленгу.

Під час дискусії здобувачі освіти зробили висновок, що сучасна молодь, як носій молодіжного сленгу, є внутрішньо неоднорідною соціально-демографічною групою, де студентство було і залишається найосвіченішим прошарком молодого покоління.