Всеукраїнський радіодиктант національної єдності 2024

Написання Радіодиктанту національної єдності –  не лише можливість перевірити свої знання рідної мови, але й символ єдності та національної стійкості. Під час війни ця подія набула особливого значення, адже  об’єднує українців по всьому світу, незалежно від того, де вони перебувають: в Україні чи за її межами, в навчальній аудиторії чи на робочому місці, в затишній домівці чи у сирому бліндажі.

 25 жовтня 2024 р. здобувачів освіти та співробітників Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну об’єднав піднесений настрій, відчуття гордості за свою мову, культуру, незламний народ. З вітальним словом до усіх звернулась директор коледжу Степура Алла Олегівна, яка наголосила на важливості такого заходу у  непростий для нас час, а також побажала успіхів у написанні Радіодиктанту.

Цьогоріч писали текст «Магія голосу», авторкою якого стала відома українська письменниця Оксана Забужко,  читав текст поет, музикант,  а нині наш мужній Захисник Павло Вишебаба. Коли ж пролунав сигнал повітряної тривоги, то знадобилось і  самовладання, про яке казав  читець на початку, адже навіть за таких обставин, дописуючи текст в укриттях, ми вкотре продемонстрували свою силу, незламність та любов до України й  української мови.

 Звучи ж, рідна мово!!!

Мово рідна, світи в кожнім домі

Крізь зболений час і духовні руїни,

Вертайсь, рідна мово,

У серце народу, у душу Вкраїни.