День Гідності і Свободи

Сьогодні, в День Гідності та Свободи, ми вшановуємо пам’ять про загиблих на майдані та згадуємо доленосні для сучасної України події, що відбулись десять років тому.

21 листопада 2013-го року на Майдані Незалежності у Києві розпочалася акція протесту проти рішення тогочасного Кабінету Міністрів України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Це був початок революції Гідності, що змінила хід історії нашої країни. Демократичний осередок не хотів рухатись до авторитаризму, засадничі принципи якого відчуло на собі українське суспільство – зневага до прав людини, корупція, свавілля правоохоронних органів, репресії проти незгідних – все це призвело до того, що протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові та стали значно масштабнішими.

Найтрагічніші події революції з численними людськими жертвами відбулися в лютому 2014 року – розстріли, криваві сутички, катування людей, підпал Будинку профспілок в Києві. Потрібно усвідомлювати і пам’ятати як відбувалось утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії.

Війна все ще продовжується, але з думкою про нашу перемогу, ми вшановуємо мужність та патріотизм героїв Небесної Сотні, які ціною свого життя десять років тому стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

До Дня Гідності та Свободи здобувачі освіти спеціальності 186 Видавництво та поліграфія вшанували пам’ять про події та загиблих на майдані покладанням квітів до меморіалу героїв Небесної Сотні та створенням постерів, що присвячені подіям революції Гідності.

Задля блага нашої армії, наших захисників та довгоочікуваної перемоги, здобувачі освіти групи В-2 передали для наших бійців окопні свічки, оздоблені власноруч мотивуючими та патріотичними наліпками. Разом до перемоги!