Життя – це безцінний дар

10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам — важлива дата, яка покликана привернути увагу до проблеми самогубств та заохотити суспільство підтримувати тих, хто переживає емоційну кризу.

Зокрема, під час повномасштабної війни в Україні, багато людей щодня перебувають у стресі та напрузі, можуть відчувати себе самотньо та покинуто, без жодної підтримки. Особливо ця проблема може зачепити тих, хто був змушений виїхати до іншої країни та дітей, які навчаються на дистанційному навчанні.

Фахівці також відносять до груп ризику самотніх людей, безробітних та тих, хто має залежність від психоактивних речовин.

У Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну були проведені профілактичні заходи до Всесвітнього дня запобігання самогубствам. Здобувачі освіти пройшли анкетування та підготували інформацію для запобігання цієї страшної проблеми серед підлітків.

Наш обов’язок — говорити про цю проблему відкрито, допомагати близьким та не залишатися байдужими. Якщо ви або ваші рідні потребуєте допомоги, обов’язково слід звернутись до фахівців або на гарячі лінії підтримки.

Пам’ятаймо: навіть один крок у бік допомоги може змінити чиєсь життя на краще.