Круглий стіл «Шляхи підтримки провайдерів ПТО через створення / актуалізацію стратегій співпраці з бізнесом»

1 лютого 2024 року Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну долучився до круглого столу на тему: «Шляхи підтримки провайдерів ПТО через створення / актуалізацію стратегій співпраці з бізнесом», організованого у рамках реалізації проєкту «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», який реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Метою проєкту «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery» є покращення потенціалу робітничих професій для відновлення та економічної розбудови України. Триватиме до середини 2026 року та охопить Київську, Полтавську, Дніпропетровську, Львівську, Вінницьку та Чернівецьку області.

Учасники круглого столу, серед яких були представники Міністерства освіти та науки, Міністерства економіки, Комітету жінок-підприємниць Київської торгово-промислової палати, провайдери ПТО та модератор заходу, говорили про посилення взаємодії закладів ПТО з роботодавцями, розширення напрямів співпраці з ними, зміну іміджу робітничих професій та позиціювання провайдерів ПТО на ринку, посилення промоції  провайдерів ПТО, а також сприяння розвитку профтехосвіти як частини соціальної відповідальності бізнесу.

Наголосили на необхідній активізації та підтримки вразливих груп населення, таких як внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій, жінки та інші групи населення, для використання їх потенціалу у відновленні України шляхом розширення освітніх можливостей з урахуванням їх потреб.