Культурна та історична спадщина рідного краю: подорож крізь віки

14 жовтня 2024 р. здобувачі освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну групи К 11-12 разом з куратором Нагалевською Надією відвідали Білоцерківський краєзнавчий музей. Якому в цьому році виповнюється 100 років.

Була проведена оглядова екскурсія по експозиціям музею. Дізналися про різноманітний сучасний світ фауни і флори Південної Київщини, поглибили свої знання з історії про побут стародавнього населення України від найдавніших часів і до середньовіччя, побачили знаряддя праці перших людей, макет житла та посуд трипільців, озброєння русичів, героїчне минуле козацької доби, перебування у Білій Церкві Богдана Хмельницького та Івана Мазепи. Відвідали експозиційні зали, котрі спрямовані на патріотичне виховання підростаючого покоління: “У битві за життя”, “Київщина – земля хоробрих”, “Від лицарів Русі-України і до героїв російсько-української війни”.

Експозиційна зала «Народна спадщина – натхненне джерело» продемонструвала багатство та красу українських традицій та звичаїв, здобувачі освіти мали змогу дослідити автентичні предмети побуту українського селянства ХІХ – початку ХХ століть. Вони дізналися, як жили наші предки, як працювали, готували їжу, одягалися, оздоблювали свої домівки.

 Особливе враження викликала етнографічна колекція — багате зібрання рушників, вишитих сорочок, одягу, килимів, предметів домашнього вжитку, керамічних виробів. Познайомилися з творчістю художниці Галини Невінчаної.

Щиро вдячні працівникам музею за змістовну екскурсію!