Подорож до Друкарні-музею (м.Львів)

25 квітня 2024 року здобувачі освіти ІІ курсу спеціальності «Видавництво та поліграфія» під час подорожі до Львову здійснили захоплюючий та пізнавальний екскурс до Друкарні-музею історії освітньої та друкарської діяльності, яка наочно ілюструє як відбувався науково-технічний процес створення книги.

Музей присвячений історії друкарства, його розвитку та впливу на культуру та суспільство. В ньому збережена ціла історична епоха книговидання.

Здобувачі освіти мали можливість ознайомитись з унікальними експонатами, пов’язаними з друкарством, серед яких, раритетні книжки, старовинні преси, типографські матеріали та інші предмети, пов’язані з видавничою справою.

Подорож музеєм з багатою спадщиною друкарського мистецтва провела пані Дарія Михайлівна. Під час історичного туру здобувачі освіти дізналися більше про історію друкарства, процес створення книги, про технологічні досягнення та особливості видавничої справи. Здобувачі освіти  спостерігали за роботою типографських машин, а також брали безпосередню участь у їх роботі та у майстер-класі з друкарства. Відвідування цього музею дало можливість зануритися в атмосферу середньовіччя та пройтися по стежках минулого і вічного.

Висловлюємо вдячність пані Дарії Михайлівні за професіоналізм, харизму, захоплюючу розповідь та пізнавальний цікавий майстер-клас, та пані Бурак Ірині Валентинівні, директорці Львівського професійного коледжу сфери обслуговування та поліграфії.