Розвиток бібліотечної справи

У межах програми розвитку бібліотечної справи
08 жовтня 2024 року Любов Маловічко, завідувач бібліотеки Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну, виступила спікером на засіданні методичного об’єднання бібліотекарів, організованого Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Київській області.
Метою зустрічі було визначення та обговорення ключових трудових функцій бібліотекарів, що є основою для майбутнього професійного стандарту «Бібліотекар». Зокрема, були розглянуті такі аспекти діяльності бібліотекаря, як комплектування, організацію та зберігання фонду, роботу з користувачами, популяризацію читання, бібліотечний менеджмент і цифрові технології.

Любов Маловічко висвітлила функцію «Бібліотечний менеджмент», зокрема щодо необхідних професійних вмінь, комунікацій та відповідальності бібліотекаря у роботі.

Онлайн-засідання стало важливим кроком у розвитку бібліотечної справи. Учасники дійшли згоди, що для успішного впровадження професійного стандарту «Бібліотекар» необхідна активна взаємодія бібліотечної спільноти, підтримка громади та державних інституцій, а також постійна професійна самореалізація та підвищення кваліфікації працівників.