Мета Всесвітнього дня здорового харчування – залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я 80% усіх захворювань пов’язані так чи інакше з харчуванням.
Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби у харчових і біоактивних речовинах. Оптимальне, правильне, харчування сприяє доброму самопочуттю, бадьорості, енергійності, працездатності. Крім того, здорове харчування є ключовим фактором попередження розвитку хронічних неінфекційних захворювань.
Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну не залишається осторонь цієї події. Тож здобувачі освіти долучилися до участі в студентському челенджі . #HealthyPlateChallenge: Завдання якого полягало в тому, щоб протягом тижня студенти вміли складати свою тарілку, дотримуючись здорових пропорцій білків, овочів і вуглеводів.
Наші здобувачі освіти прагнуть споживати здорову їжу: ретельно вивчають інформацію про склад продуктів і готують вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру, адже «ми є те, що ми їмо». Тож здорове харчування – це стиль життя тих, хто турбується про своє здоров’я.