Конфліктологічний тренінг «Стратегія і тактика управління конфліктами в освітньому процесі»

10 січня 2023 року в Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну практичним психологом  Оленою Побережець було проведено психологічний  тренінг на тему «Стратегія і тактика управління конфліктами в освітньому процесі» для педагогічних працівників коледжу.

Повсякденне життя сучасної людини насичене багатьма ситуаціями, серед яких виникають і конфліктні, де важливо вміти правильно знайти необхідне вирішення проблеми без зайвих емоцій.

Під час тренінгу була представлена інформація про позитивні та негативні сторони конфлікту, про різні види конфліктних ситуацій, стилі вирішення конфліктів та стратегії поведінки в конфліктній ситуації.

Насичена програма тренінгу містила цікаві інтерактивні вправи, до яких активно долучились всі присутні педагоги. Перша вправа «Клубок» активізувала попередні знання учасників про конфлікт. Також були проведені вправи «Повітряна кулька», «Ми творимо», «Австралійський дощ», «Кошик сміття». За допомогою тесту «Визначення стратегії поведінки в конфліктній ситуації», за методикою К.Томаса, кожен учасник мав можливість дізнатися яка стратегія поведінки притаманна саме йому.

Тренінг зарядив усіх учасників бадьорістю, хорошим настроєм та підтвердив доброзичливу атмосферу в колективі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *