Онлайн-засідання МО викладачів гуманітарних дисциплін

02 листопада голова циклової комісії дисциплін курсу загальноосвітньої підготовки, викладач-методист  Людмила Дубченко, обмінюючись кращою педагогічною практикою з колегами, виступила на онлайн-засіданні Сумського обласного методичного об’єднання викладачів гуманітарних дисциплін з темою «Важливі аспекти, нові ідеї та рішення національно-патріотичного виховання студентів в умовах повномасштабної війни з росією».

Людмила Григорівна у своєму виступі торкнулася дуже важливого питання : виховання молоді вічною істиною науки жити, гордо несучи ім’я українця,  бути патріотом, особистістю не лише в мирний час, а й в реаліях війни.

Воєнний стан уніс корективи в роботу педагога : спілкування дистанційне через Classroom, Zoom, Viber, Telegram інші популярні засоби комунікації. І кожне заняття, кожна година спілкування, засідання гуртків, секцій – підтримує, виховує, надихає!..

Розповіла викладач про дитанційну роботу поетичної студії «Етюд», якою багато років керує. Про організацію конкурсів, створення якісного мультимедійного контенту, видання поетичних збірок у період війни, а також про здружену творчу роботу коледжанської родини:  навчально-практичного центру технологій на дизайну, студії перукарського мистецтва, театру моди та зачіски «Діамодус», художньої студії «Штрих»,  поліграфічної студії «Platforma» та поетичної студії «Етюд».

 Зацікавила колег досвідом дослідження  здобувачами освіти  своїх прізвищ на заняттях з української мови за темою «Риторика. Виступ з тематичною промовою», що спонукає не лише  до грамотного  писемного й усного мовлення,  а й до більш глибокого дослідження власних генеалогічних коренів.

Розвиваючи творчість, прищеплюючи дослідницькі навички, виховують педагоги  повагу до своєї родини, України, щоб вічними був рід людський, а корені до сьомого коліна пам’ятали… І тоді ніякий загарбник не посміє нас «молодшим братом» вважати і посягати на нашу незалежність, волю, життя!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *