Пізнаємо тонкощі технології сублімаційного друку

31 травня 2021 року в рамках Днів науки і творчості Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну та з метою удосконалення практичних навичок з предмету «Основи технологій поліграфічного виробництва» учні коледжу, що навчаються за професією Оператор комп’ютерної верстки під керівництвом викладача Володько М.Ю. відвідали майстер-клас на тему: «Технологія сублімаційного друку при перенесенні зображення на керамічні вироби» від ФОП «Надобенко Т.М.», м.Біла Церква, вул. Таращанська, 191-а.

Учні групи під керівництвом дизайнерів підприємства Кривко В.О. та Варич Ю.А.(випускницями коледжу напрямку ІКТ, 2016-2019 р.) оволоділи секретами технології сублімаційного нанесення.
Створення макетів для нанесення на вироби відбувалося в процесі практичних занять з предмету «Обробка текстової та графічної інформації» на базі коледжі, а от перенесення макетів безпосередньо на робочу поверхню виробу – на обладнанні ФОП «Надобенко Т.М.».
Учні зрозуміли, що для відтворення повного технологічного процесу сублімаційного друку необхідно мати не лише обладнання для запікання малюнку на поверхні у вигляді термопресу, а й спеціальне обладнання для попереднього друку, оснащене відповідними чорнилами, а також спеціальний папір, що дає змогу здійснити термоперенесення.
Результатом майстер-класу стали віддруковані макети на керамічних чашках, які поповнили виставкову колекцію практичних досягнень учнів коледжу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *