«Голограма зі смартфону»

23.04 2024 року проведено фрагмент заняття з астрономії «Голограма зі смартфону».

Метою даного заняття було: повторити окремі види пірамід; основні елементи та властивості правильної зрізаної піраміди; • розширити коло застосування законів оптики; • формувати цілісне уявлення про світ, показати єдність природи, взаємозв’язок фізики, біології, техніки

Що найбільше вражало в футуристичних фільмах?

Давайте подумаємо: літаючі кораблі і машини, неонові пейзажі, лазери, і … голограми!

Голограма для телефону – це більше не фантастика, адже наші смартфони дуже легко можуть впоратися  з цим завданням! На проведеному занятті здобувачі освіти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», під керівництвом викладача фізики та математики, Лесі Головіної,  здійснили це давнє бажання, і додали своїм смартфонам функцію 3D проектора!

Для цього знадобився: телефон, спеціальне відео, яке є у вільному доступі в мережі інтернет, і голографічний проектор, виконаний в домашніх умовах. Спеціальна голографічна пірамідка направляє промені світла, що йдуть з чотирьох анімацій на екрані так, що вони будуть сприйматися як 3D голограма для смартфона.

Поєднавши можливості техніки і законів оптики, здобувачі освіти  створили ілюзію об’ємного рухомого зображення та перенеслися в фантастичний світ майбутнього!