Фізико-математичний конкурс «STEM-Ерудит»

25.04.2024 було проведено фізико-математичний конкурс «STEM-Ерудит».  Здобувачі освіти спеціальностей «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» групи Д-2 та «Технології легкої промисловості» групи М-2 під керівництвом викладачів фізики Лесі Головіної та математики Раїси Юхно потрапили у світ фізики та математики, у світ таємниць і загадок. Побувавши там, здобувачі освіти переконалися,  що фізика – це наука про природу. Адже світ фізичних явищ дуже різноманітний. І на перший погляд прості явища, які ми спостерігаємо кожного дня в себе вдома допомагають зрозуміти фізичні закономірності та вивести загальні закони. А математика – це наука, без якої складно уявити розвиток всіх сфер нашого життя.

Метою даного заходу було мотивувати здобувачів освіти  наводити приклади практичного використання фізичних та математичних знань; використовувати набуті знання і вміння у практичній діяльності та повсякденному житті; прививати їм прагнення до безперервного вдосконалення своїх знань; розвивати пізнавальний інтерес, інтелект, любов до фізики і математики.

Зустріч пройшла у дуже теплій, невимушеній атмосфері. Тут студенти змогли відшукати фізику та математику не тільки у формулах та цифрах, а й у інтерактивних та творчих завданнях,  у звичайних, здавалося б речах… А найголовніше – зрозуміли, що фізика та математика – це науки, які дозволяють  все життя пізнавати щось нове, робити для себе відкриття, з цікавістю і захопленням пізнавати світ.

 Адже чим більше знаєш, тим ширші перед тобою горизонти, тим цікавіше життя!!!