Державні програми підтримки для студентів під час воєнного стану

Військова агресія російської федерації проти України, розпочата 24 лютого 2022 р., стала викликом  не тільки самому існуванню нашої держави, її суверенітету та соборності, але й створила багато проблем в галузі освіти: загроза життю та здоров’ю учасників освітнього процесу, масштабні руйнування освітньої інфраструктури, вимушене масштабне переміщення учасників освітнього процесу в межах України та за кордон.

Саме тому, під час воєнного стану, правоосвітництво набуває все більшої актуальності і потребують його громадяни різного віку. З метою надання правової грамотності здобувачам освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та  дизайну, 17травня 2023 року в інформаційно-ресурсному центрі відбулася тематична зустріч  з представниками громадської організації Правова єдність О. Щербиною та М. Андрущенком, яку організували Любов Маловічко та Ніна Муковоз.

В своїй доповіді Олександра Щербина наголосила на тому, що реальність диктує нові правила життя та ознайомила присутніх з заборонами та обмеженнями, які діють під час воєнного стану. Студентська молодь отримала інформацію щодо роботи системи безоплатної правової допомоги, яка успішно функціонує в нашій державі та ознайомилася з можливостями подальшого навчання за кордоном.

Маємо надію, що отримані знання, якими поділилися гості, стануть у нагоді молодому поколінню, яке знає свої права та поважає права інших.