Методичний семінар «Кращі практики організації самостійної роботи»

13 березня 2024 року з метою обміну досвідом щодо кращих практик з організації самостійної роботи та розгляду інноваційних підходів до стимулювання самостійної активності здобувачів освіти у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну відбувся методичний семінар «Кращі практики організації самостійної роботи» для викладачів коледжу.

Основними аспектами у обговореннях стала ефективність існуючих методик та підходів до стимулювання здобувачів освіти до виконання самостійної роботи. Педагоги коледжу активно ділилися своїм досвідом щодо інструментів та технік, що затребувані у здобувачів освіти під час самостійного опанування певних модулів освітніх компонентів.

Було опрацьовано актуальне  питання про взаємозв’язок між організацією самостійної роботи та підвищенням результативності навчання. Адже правильно побудований процес самостійної роботи сприяє не лише поглибленню знань, але й розвитку критичного мислення та творчих здібностей.

В результаті роботи семінару окреслено кращі практики з організації самостійної роботи, які знайдуть своє втілення в освітньому процесі за всіма напрямами навчання в коледжі. Детальне ознайомлення з ними відбудеться в межах проведення Днів науки і творчості.

Переконані, що такий обмін досвідом сприятиме розвитку креативності та інноваційного мислення як серед здобувачів освіти, так і серед педагогів коледжу.