Міжнародний день волонтерів

Щороку, 5 грудня, відзначається Міжнародний день волонтерів – свято, ініційоване Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Волонтерство – це виклик, виявлення турботи про інших, співпереживання та особливий погляд на світ. Сучасні волонтери – це найсильніша складова громадянського суспільства України, адже волонтерський рух об’єднує всі міста і громади країни. Це ідея, яка залучає мільйони людей з різних країн світу до боротьби за свободу України. Сьогодні, 5 грудня 2023 р., здобувачі освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну взяли участь у Національному онлайн-уроці волонтерства. Ініціаторами заходу є ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту. За даними U-Report, 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, зокрема – як волонтери. Ініціатива покликана залучити їх до волонтерської роботи, розвивати лідерські якості, організаційні здібності, наполегливість і впевненість.

Здобувачі освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну беруть активну участь у волонтерському русі та різних благодійних ініціативах та здійснюють свій внесок у Перемогу: донатять на придбання дронів, виготовляють й передають дуже необхідні нашим захисникам і захисницям речі (розгрузки, рукавиці, шкарпетки, білизну) та смаколики на передову, стрижуть воїнів в госпіталі…

У цей день, хочеться висловити щиру подяку ВОЛОНТЕРАМ за надзвичайний внесок та безцінний час, які ви виділяєте на благородні справи та волонтерську діяльність. Ми глибоко вдячні за вашу роботу та небайдужість. Бажаємо вам подальших успіхів у добрих справах та надаємо нашу поважну вдячність за важливу роль у створенні мирного світу для всіх нас!