Свято Хелловіну в коледжі

Роль англійської мови у сучасному світі зростає все більше. Нещодавно це була лише іноземна мова, а сьогодні – вже міжнародна.

І відтак, кожен, хто володіє англійською мовою є сучасною та успішною людиною. Адже за допомогою мови міжнародного спілкування відкриваються великі можливості у досягненні поставлених цілей.

З нового навчального року у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну розпочав свою роботу гурток іноземної мови «Keep it up», керівник – Юлія Линова, викладач іноземної мови.
Головною метою роботи гуртка є формування та розвиток знань, умінь і навичок учасників освітнього процесу з іншомовного спілкування з метою досягнення ними того  рівня комунікативної компетенції, який буде достатнім для здійснення спілкування в певних комунікативних сферах.

Здобувачі освіти мають можливість щосереди у невеликому колі спілкування практично покращувати свій рівень знань з іноземної мови та ефективно готуватись до НМТ.

У рамках роботи гуртка та з метою виховання поваги до культури англомовного народу, 31 листопада 2023 року здобувачі освіти груп В-1, В-2, В-4, М-3, ХМ-2 та ОВ 9-10 підготували для усіх учасників освітнього процесу привітання до свята Хелловіну.

Хелловін вважається одним із наймістичніших днів у році.
Історія започаткування цього свята починається з Британських островів. Спочатку воно було присвячено завершенню сезону жнив і збору врожаю і називалось Самайн, що в перекладі означає «захід літа». Отже свято передбачало подяку за дари землі як богам, так і предкам.

З приходом християнства на острови, у IV-V століттях, у свята з’явився новий сенс – воно стало днем пам’яті святих церкви і покійних предків. Відзначали його здебільшого ірландці та шотландці.

Отож, одягнувшись у карнавальні костюми, що зображують різних персонажів, здобувачі освіти зустрічали та пригощали викладачів і інших здобувачів освіти невеличкими солодкими презентами та передбаченнями, виготовленими власноруч, й дарували позитивний настрій на цілий день.