Чорнобиль не має минулого часу

24 квітня студентки групи ХМ-1 Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну, під керівництвом викладача економіки Валентини Цибок, відвідали відеолекцію старшого наукового співробітника Білоцерківського краєзнавчого музею Ярослава Семашка на тему «26 квітня – День пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС».

Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Якби не подвиг простих людей (зокрема білоцерківських пожежників Г. Нагаєвського, П. Войцехівського, М. Павленка, М. Дяченка та С. Бовта), які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

26 квітня 1986 року увійшло в історію України чорною сторінкою.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою – найбільшою аварією у світовій історії атомної енергетики. Священна пам’ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.