Є солов’їна – є Україна

З нагоди святкування Дня української писемності та мови здобувачами освіти гуртожитку №1 Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну, було створено тематичний колаж  « Є солов’їна – є Україна». Учасники креативно підійшли   до виконання  творчого завдання.  

На етапі підготовки  створення колажу, студенти проводили   пошукові роботи в мережі Інтернет, активно обговорювали  та ділилися отриманою інформацією. Перейнявшись почуттям любові до рідної мови, під час створення плакату, студенти отримали масу позитивних емоцій.

  Молодь гуртожитку мала змогу наочно побачити як  Наше Слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалось у творах Тараса Шевченка, Лесі Українки та інших видатних українців. Присутні відчули красу рідної української мови  та згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку,  якi у хронологічнiй послідовностi засвідчують нищення української мови росіянами i більшовиками-комуністами.

Мова – одне з найцінніших наших надбань, вона є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

То ж бережімо наш скарб – рідну мову.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *