Академічна доброчесність – запорука якісної освіти

22 грудня 2022 р. у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну відбулась інформаційна акція «Академічна доброчесність – запорука якісної освіти».

Мета заходу полягала у популяризації академічної доброчесності, ознайомленні з її головними принципами, наголошенні важливості дотримання доброчесності в освітній діяльності та суспільному житті.

Доброчесність – це визначальна риса сучасної людини, яка усвідомлює, що бути доброчесними – означає чинити правильно, навіть коли ніхто не бачить! Це також одна з головних рис професіонала у будь-якій сфері діяльності, оскільки через доброчесність формується престиж та довіра до результатів праці.

Здобувачі освіти охоче долучились до вивчення інформації щодо правил оформлення цитувань та посилань, списку використаних джерел; із зацікавленістю брали участь у розгадуванні ребусів, в яких були зашифровані види порушень академічної доброчесності. Звертали увагу і на нормативні законодавчі документи.

У процесі підготовки до заходу було проведено конкурс на найкращий інформаційний буклет «Академічна доброчесність – запорука якісної освіти» серед здобувачів спеціальності 186 Видавництво та поліграфія. За результатами конкурсу обрано буклет, який представлено під час акції.

Додатково з метою виявлення рівня обізнаності щодо академічної доброчесності здобувачам освіти було запропоновано пройти опитування за посиланням https://forms.gle/EKNqfWimht8XxrV56

Дотримуватись правил академічної доброчесності – це круто і сучасно!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *