Методичний практикум «Мовна особистість педагога»

Заговори, щоб я тебе побачив.

Сократ

Упродовж січня методична служба, викладачі та майстри виробничого навчання коледжу щедро діляться з колегами своїм досвідом: педагогічними здобутками, новими технологіями навчання і виховання, які сприяють всебічному розвитку здобувачів освіти.

17 січня 2023 р. педагогічний колектив коледжу відвідав методичний практикум з елементами тренінгу «Мовна особистість педагога».

Про мовний етикет у професійному спілкуванні говорила викладач-методист Людмила Григорівна Дубченко, яка закликала дотримуватися мовленнєвих етикетних правил, що є основою успішного професійного спілкування.

Завідувач методичного кабінету Анастасія Володимирівна Денисова презентувала інформацію щодо специфіки та структури наукового тексту; ознайомила з мовними кліше, які дозволяють досліднику, особливо молодому, використовувати основні обороти, які існують у науковій мові, красиво і грамотно вибудовувати свої тексти, і надалі виробити свій власний стиль письма. Методист Діана Олександрівна Старовойт надала цінні поради щодо особливостей коректного оформлення цитувань і посилань у наукових публікаціях та дотримання норм академічної доброчесності.

 Темі щодо технологій презентації наукових текстів було присвячено виступ викладача спецдисциплін Юлії Василівни Клименко, яка доступно, змістовно та емоційно ознайомила педагогів з методикою добору наукових матеріалів, їх опрацювання та представлення аудиторії.

Методичний захід минув у сприятливій атмосфері невимушеності, плідної праці та толерантності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *