Обирай свідомо свою майбутню професію

Профорієнтаційна робота – це важлива складова процесу вибору майбутньої професії.

19 березня 2024 року в рамках декади профорієнтаційної роботи до Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 завітали здобувачі освіти та викладачі Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну, які підготували навчально-ознайомчі відеоматеріали для випускників 9-х та 11-х класів. Учні мали змогу почути про перелік професій, за якими відбувається навчання, та їх перспективність і затребуваність на ринку праці, забезпечення матеріально-технічної бази аудиторій та майстерень, умови навчання та дозвілля здобувачів освіти.

 Під час заходу ліцеїсти дізнались про можливості та переваги навчання за трьома напрямами підготовки у Білоцерківському фаховому коледжі сервісу та дизайну.

 Викладач циклової комісії «Діловодство та комп’ютерних технологій» Віталій Мітько розказав про світ програмування, веб-дизайну та реклами.

Вікторія Павлик, викладач та майстер виробничого навчання циклової комісії «Перукарське мистецтво» – про виконання сучасного макіяжу, манікюру, техніки модних плетінь та укладання волосся.

Вікторія Кухарська майстер циклової комісії «Легка промисловість» з студенткаи групи М-4  презентували творчі  роботи та продемонстрували відео, як зі старих речей зробити нові.

З особливим зацікавленням діти слухали студентів групи В-2, які розповідали про студентське самоврядування та гуртки.

На завершення зустрічі учні отримали інформаційні буклети й запрошення на дні відкритих дверей, які відбудуться 10-11 квітня.

Мета профорієнтаційної діяльності полягає в тому, щоб випускники могли свідомо обирати своє майбутнє і здійснювати успішну кар’єру у вибраній галузі.