Фінансова грамотність як головний інструмент сильної незалежної людини

20 березня, в рамках проведення Національним банком України Всесвітнього тижня грошей, студентки групи М-4 на базі Інформаційно-ресурсного центру коледжу, за сприяння викладача економіки Валентини Цибок, відвідали практичний тренінг завідувача кафедри фінансів, банківської справи та страхування Білоцерківського національного аграрного університету к.е.н., доц. Оксани Драган та викладача кафедри фінансів, банківської справи та страхування к.е.н., доц. Вікторії Зубченко.

Використовуючи ребуси, кросворди, тестові завдання, різноманітні інтерактивні вправи та методики навчання молоді, педагоги зосередили увагу на розвитку навичок критичного мислення, підвищенні ефективності командної роботи, що дало змогу розкрити особисті здібності студентів у процесі опанування фінансових знань й краще зрозуміти сучасні економічні явища, що відбуваються в Україні під впливом процесів глобалізації та інтеграції в європейський простір.

Дієвим важелем впливу на засвоєння отриманих знань здобувачами освіти також стало проходження професійно-орієнтованих освітніх курсів на платформі масових відкритих онлайн-ресурсів PROMETHEUS (Просто про гроші; Як почати власну справу в часи невизначеності: покроковий гайд від ТОП-підприємців України; Успішний стартап: від ідеї до масштабування; Цифровий маркетинг; SMM: фундамент; Як створити стартап? Як будувати бізнес онлайн?) й отримання відповідних сертифікатів.

У сучасному світі варто бути обізнаним споживачем фінансових продуктів! Наше завдання – навчити, як за допомогою простих регулярних дій, наприклад, заощадження, інвестування та створення “подушки” фінансової безпеки, можна стати фінансово незалежною людиною, яка вільно досягає своїх цілей та отримує радість від життя.