Тренінг з написання проєктних заявок ЄС Еразмус+

23 травня 2023 р. за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Директорату професійної освіти у співпраці з Національним ЕРАЗМУС+ офісом в Україні та Командою підтримки реформ МОН України у межах Всеукраїнського тижня професійної освіти був проведений тренінг з підготовки проєктних заявок за напрямом «Розвиток потенціалу професійної освіти» (CBVET)» Програми ЄС Еразмус+.

Тренери заходу:

Жанна Таланова, заступниця координаторки, менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team) Національного Еразмус+ офісу в Україні;

Вероніка Ткаченко, проєктна менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні;

Тетяна Білецька, заступниця директорки Команди підтримки реформ МОН України – П(ПТ)О.

Програма CBVET спрямована на розвиток потенціалу професійної освіти в Європі, зокрема на підвищення якості навчання, забезпечення доступу до освіти і навчання для всіх, а також підтримку інновацій та співпрацю між установами освіти та підприємствами. Ця програма виконується за підтримки Європейського Союзу і надає можливості для співпраці та обміну досвідом між освітніми установами з різних країн.

Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну на заході представляла Анастасія Денисова, завідувач методичного кабінету.

Тренінг з написання проєктних заявок CBVET був вкрай корисним для всіх учасників, які отримали глибокі знання про особливості ініціювання ідеї проєкту за напрямом CBVET Програми ЄС Еразмус+, визначення його мети, завдань, очікуваних результатів, обладнання, партнерів та з’ясували основні принципи і критерії успішної проєктної заявки відповідно до вимог Програми ЄС Еразмус+.

Під час тренінгу учасники також мали можливість попрактикуватися у розробленні проєктних концептів. Особливо корисними були координація і фідбек від тренерів, що сприяло позитивній атмосфері для навчання, збільшенню мотивації до досягнення поставлених цілей, визначенню нових перспектив у роботі закладів освіти.