Музей книги і друкарства України 2024

12 квітня 2024 року здобувачів освіти І курсу спеціальності «Видавництво та поліграфія» під керівництвом викладачів ЦК “Документознавство та ком’ютерні технології” відвідали лекторій від Ольги Зайцевої на базі Музею книги та друкарства України. Музей знаходиться в історичній будівлі Києво-Печерської лаври, яка служила монастирською друкарнею понад 300 років. Здобувачів освіти отримали можливість ознайомитись із унікальною спадщиною книжкової культури України, історією самої книги та книжкової справи від Київської Русі до сучасності.

Учасники заходу дізнались про внесок монастирських друкарень у поширення культури та освіти, оцінили велич давніх книжкових шедеврів та їх вплив на сучасну літературну та друкарську сферу.

З метою дослідження методів виготовлення паперу студенство долучились до вокршопу “Дизайнерська папірня” від Танаки Павлової та Яніни Ружицької.

Такий досвід є важливим кроком у формуванні професійної свідомості майбутніх фахівців у галузі видавництва та поліграфії, допомагаючи їм зрозуміти значення та цінність книги як культурного та інтелектуального доробку людства.