Тренінг «Цифрові та підприємницькі навички для економіки замкненого циклу»

16 квітня здобувачі освіти Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну, за співпраці з Junior Achievement  Ukraine,взяли участь в освітньому проєкті  Girls Go Circular, який спрямований на передачу цифрових і підприємницьких навичок у рамках онлайн-програми навчання про економіку замкненого циклу. Проєкт Girls Go Circular координується EIT RawMaterials за підтримки EIT Community та Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури (DG EAC).

З метою сприяння досягненню цілей політики гендерної рівності та, зокрема, Дії 13 Плану дій з цифрової освіти на 2021-2027 роки  Заохочення  участі  жінок  у STEM, на базі Інформаційно-ресурсного центру коледжу кандидатом економічних наук доцентом кафедри фінансів Київського столичного університету ім. Б. Грінченка Мар’яною Сулимою, за підтримки викладача економіки Валентини Цибок та координатора Центру кар’єри Діани Старовойт, проведено тренінг на тему «Цифрові та підприємницькі навички для економіки замкненого циклу».

Учениці та студентки відкрили для себе ключі до успішного майбутнього під час тренінгу, зокрема: ознайомилися з основними принципами безпеки в інтернеті, мережевим етикетом, економікою замкненого циклу та відповідального споживання, вдосконалили досвід ефективної командної роботи під час вирішення завдань «Зелений бізнес-хаб» та створення власного бізнес-проєкту у вигляді додатку або сайту тощо.                                                          Особливу увагу приділили глобальним проблемам утилізації та переробки сміття, стратегіям їх вирішення, важливим аспектам еко-урбаністики, створенню тематичних сенканів та розробці підприємницьких ідей й проєктів зі створення власного бізнесу.                                                    

Навчальна ініціатива Girls Go Circular дає можливість здобувачам освіти повірити в себе, й усвідомити, що економічні науки можуть дати фундамент для успішної реалізації найсміливіших кар’єрних і бізнес амбіцій. Всі учасниці заходу та їх педагоги-наставники отримали безцінний досвід, унікальні знання, які дає проєкт Girls Go Circular у творчому, змагальному процесі та сертифікати про проходження тренінгу.